Aerial Yoga

A funkcionális erő, a koordináció és a rugalmasság fejlesztésének rendkívül eredményes módszere
Aerial Yoga használat közben
Aerial Yoga használat közben
Aerial Yoga használat közben

Röviden az Aerial Yoga lényegéről és céljáról

Egy selymes, roppant erős, ugyanakkor flexibilis anyagú hammock segítségével szabadon végezhető mozgásforma és gyakorlatsor. A legfontosabb hozzáadott értéke a rugalmasság hiánya miatti mozgáskorlátozottság megszüntetése.

Az Aerial Yoga keretei között kiiktatjuk a gravitáció hatását, így segítve elő a test szabadabb mozgását. Nemcsak funkcionális erőt és koordinációt fejleszthetünk így, hanem nyújtani is tudunk.

Az Aerial Yoga gyakorlatai közben nem ritka a lebegés kellemes érzete, miközben enyhül a csontok és izmok közti feszültség, egyúttal javul a rugalmasság.

A módszer emellett erősíti a törzsizmokat, illetve fejleszti a gerinc és a váll hajlékonyságát.

Hogy történik maga
a kezelés?

A legelső Aerial Yoga alkalmat megelőzően is állapotfelmérést végzünk. Annál is inkább, mivel akut fájdalmak esetén nem javasolt az alkalmazása.

Maga a gyakorlatsor fokozatos jelleggel, egyénre szabottan valósul meg. Természetesen a jellemzően egyórás alkalmak menetét az elérni kívánt célokhoz is igazítjuk.

Mikor célszerű
alkalmazni?

  • hobbisportolóknál;
  • olyan élsportolóknál, akiknél a rugalmasság hiánya jelenti a teljesítmény szűk keresztmetszetét;
  • emellett pedig szükség van a koordináció és a törzsizmok fejlesztésére is;
  • mindenkinél, akinek egyéb egészségi állapota megengedi;
  • aki nagyon hajszolt életet él.

Kivel fog találkozni a rendelőben?

Molnár Petra

Molnár Petra

Egészségfejlesztőként végeztem a Testnevelési Egyetemen. A jógával való találkozásom meghatározó volt, hiszen nemcsak a hobbim, de egyben a hivatásom is megtaláltam benne.

Tökéletes összhangot alkot a test-lélek-elme kapcsolatában. Kiváló eszköz a test és lélek megismerésére. Önmagam megismerése és a testtudatosság megtapasztalása közelebb vitt egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb élethez.

Az Aerial Yogával való találkozásom, ”szerelem volt első látásra”. Rendkívüli módon szeretek tanítani, illetve segíteni a vendégeimnek elindulni ezen a belső úton. Fontosnak tartom, hogy felfedezzük a belső erőforrásainkat és megtanuljunk hinni önmagunkban.

Ha foglalkozunk a testi és mentális egészségünkkel, könnyebben és magabiztosabban fogadjuk az élet kihívásait is.

Az egyik legfontosabb számomra a jelenben lenni. Lelassulni, értékelni és elemezni azt, ami van, ítélkezés nélkül, majd továbbfejlődni. Szeretem a tudásomat bővíteni és fejleszteni, ezért rendszeresen járok képzésekre, tanfolyamokra.

„Saját határaink felismerése és tiszteletben tartása a kiegyensúlyozottság egyik kulcsa.”
~ Oravecz Lizanka ~

Szakirányú végzettségem:

Egészségfejlesztő
Restorative Aerial Yoga
Yoga Trapeze
Fitness Instruktor

Szeretettel várom Önt a Budapest II. kerületi rendelőnkben!