Anatomy Trains

A testszobrászat kiemelkedően hatékony módszere, újbóli mozgásszabadságot kölcsönözve a szervezetnek.

Anatomy Trains
Anatomy Trains
Anatomy Trains

Az Anatomy Trains módszer lényegéről és céljáról

Az érintés ereje szívvel és lélekkel, hogy újra jól érezze magát a bőrében!

Egy a hagyományostól eltérő szemlélet és módszertan, komplex hálózatként megközelítve az emberi testet, aminek a működésében minden mindennel összefügg. Az egy-egy testtájon elért pozitív változások a szervezet egészére jótékony hatást gyakorolhatnak.

Az Anatomy Trains gyengéd érintéseken alapuló fascia kezelési technika, amelynek elsődleges célja a testtartás fejlesztése, a vízszintes és függőleges egyensúly elősegítése. Meghatározott szabályok szerint, finom érintésekkel tanítja újra a mozgató rendszerünknek az energiahatékony mozgást.

A felborult mozgásmintákat integrálva mozgásszabadságot és stabilitást ad, a testre gyakorolt hatása mellett pedig fantasztikus önismereti út is egyben.

Így történik az Anatomy Trains kezelés

Az Anatomy Trains módszernél rendkívül szoros, mély, bizalmi kapcsolat szükséges a páciens és terapeuta között. Intimebb, bensőségesebb kezelésről van szó, aminek a keretei között a páciens lelke is érintve lesz.

Természetesen az első alkalom állapotfelméréssel kezdődik, majd a diagnózis felállítását követően veszi kezdetét a személyre szabott kezelés. A testszobrászat a testre és lélekre egyaránt jótékonyan hat, a páciensek gyakorta lendülnek túl mélyen elnyomott fájó emlékeken és sérelmeken.

A lebilincselő önismereti utazás felszabadító erővel hat, fantasztikus életminőségbéli változásoknak lehetőséget nyitva ezáltal.

Gyakran már az első kezelést követően érzékelhető a fájdalom enyhülése. Ezt követően személyre szabott ütemterv alapján dolgozunk a tartós javulás elérésén.

Mikor célszerű
alkalmazni?

  • sport- vagy egyéb sérülések után;
  • balesetet, illetve műtétet követő rehabilitáció részeként;
  • derékfájás, porckopás okozta panaszoknál;
  • illetve mozgásszervi rendellenességek esetén;
  • megelőzésként a komolyabb panaszok kialakulásának megakadályozására;
  • tartósan fennálló, feszülő fájdalmas panaszoknál.

Kivel fog találkozni a rendelőben?

Szabó Krisztina

Szabó krisztina

Gyógytornász-fizioterapeutaként diplomáztam 2015-ben a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. A fizioterápiás kezelések tervezésekor pedig a korábban megszerzett, több mint 35 évet felölelő szerteágazó hazai és nemzetközi szakmai tapasztalataimat alkalmazom.

Meglátásom szerint tartós és stabil gyógyulást a panaszt kiváltó okot megszüntető terápia eredményez. E személettel vezérelve találtam rá rendelőnk két vezető kezelési módszerére:

– a NEURAC terápiára, mely a Redcord felfüggesztéses technikával dolgozik és ér el tartós gyógyulást;

– illetve az Anatomy Trains iskolára, mely az ún. fascia vonalakat szem előtt tartva vizsgálja, kezeli és integrálja a testünk diszharmonikus mintáit, tartós javulást és megoldást nyújtva.

A két nemzetközi elismerésnek örvendő módszert ötvözve, a legnagyobb empátiával és szeretettel gyógyítjuk a pácienseinket. Amennyiben a mielőbbi gyógyulás indokolja, más technikákkal is kiegészítjük a kezelést.

A gyógytornász-fizioterapeuta karrierem fontos állomása volt a Magyar Atlétikai Szövetség Tehetségből felnőttet utánpótlás válogatott prevenciós programjának vezetése, szűrési és vizsgálati tematikájának összeállítása, valamint a szűrések eredményeinek összegzése.

Rendkívül fontosnak tartom az orvos kollégáinkkal való rendszeres szakmai konzultációt és napi kapcsolatot, amely szintén a pácienseink professzionális ellátását szolgálja.

” I don’t know anything, but I do know that everything is interesting if you go
into it deeply enough. „
~ Richard Feynman ~

KÉPeSÍTÉSEIM:

Gyógytornász-fizioterapeuta 2015 Semmelweis Egyetem BsC
Manuálterapeuta Barvicsenkó szerint 2015.Bp Holisztikus Medicina Alapítvány
NEURAC I.–II. terapeuta Redcord 2015-2018 Budapest Dia-Med
Kinesiotaping 2014. Budapest 3NSTex
FMS 1.-2. 2016. Budapest R-Med
Anatomy Trains in Training 2017 Budapest Ari-Pekka Lindberg Holisztikus Medicina szervezésében
Anatomy Trains SI I. 2017. Budapest Ari-Pekka Lindberg Holisztikus Medicina
Schroth Terapeuta Nemzetközi minősítés 2019 Budapest Scolinea Horváth Kriszta
Anatomy Trains SI II. FRSB 2020 Budapest Don Thompson Holisztikus Medicina szervezésében

Szeretettel várom Önt a Budapest II. kerületi rendelőnkben!